X

Κίνημα αντίστασης κατά του «πολέμου» της Ρωσίας από την Τιμοσένκο

Την ίδρυση ενός κινήματος αντίστασης απέναντι στον «πόλεμο» που έχει εξαπολύσει - όπως υποστηρίζει - η Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσε η Γιούλια Τιμοσένκο.

Ant1news



«Η Ρωσία εξαπέλυσε έναν αληθινό πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία», επισήμανε χαρακτηριστικά η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου, Γιούλια Τιμοσένκο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για να παρουσιάσει το κίνημα αυτό εν μέσω της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί στα ανατολικά της χώρας.

Το επιτελείο του κινήματος, του οποίου θα ηγηθούν πρώην επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας επί των ημερών της κυβέρνησής της, θα δημιουργήσει «σημεία στρατολόγησης» σε όλες τις πόλεις της Ουκρανίας, πρόσθεσε η Τιμοσένκο.

«Ο στρατός, η αστυνομία, οι ειδικές δυνάμεις έχασαν την ικανότητά τους να υπερασπίζονται την Ουκρανία υπό την ηγεσία του (Βίκτορ) Γιανουκόβιτς», ανέφερε ακόμη η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας.

Έκκληση για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία απηύθυνε την ίδια ώρα ο Μπαν Κι-μουν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.