X

Σάλος από σχόλιο του Μπερλουσκόνι για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τη δήλωσή του ότι «σύμφωνα με τους Γερμανούς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν υπήρξαν ποτέ».

Ant1news



Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στη λεκτική διαμάχη του με τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη, Μάρτιν Σουλτς, τον οποίο είχε συμβουλέψει το 2003 στο Ευρωκοινοβούλιο «να παίξει σε κινηματογραφικό έργο τον ρόλο του κάπο, του διοικητή στρατοπέδου συγκέντρωσης», και με αφορμή ένα σχόλιο του για τους Γερμανούς, ξέσπασαν νέες οργισμένες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά την παρουσίαση σήμερα του ευρωψηφοδελτίου της «Φόρτσα Ιτάλια», ανέφερε ότι η συμβουλή του προς τον Μάρτιν Σουλτς, πριν από 11 χρόνια, προκάλεσε τόσο έντονες αντιδράσεις, «διότι σύμφωνα με τους Γερμανούς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν υπήρξαν ποτέ».

«Οι μαζικοί τάφοι του Κατίν, όπου οι Ρώσοι έθαψαν τους Πολωνούς αξιωματικούς, βεβαίως και υπάρχουν, αλλά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όμως, όχι», πρόσθεσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προκαλώντας την οργή των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και όχι μόνο.

Ο μεγιστάνας του Τύπου συνέχισε την επίθεση του στον Μάρτιν Σουλτς, ζητώντας από τους Ιταλούς να μην τον ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, καθώς – όπως ανέφερε – «είναι γνωστό ότι δεν αγαπά ούτε τον ίδιο αλλά ούτε και την Ιταλία».

Τα ιταλικά ΜΜΕ έσπευσαν αμέσως να την χαρακτηρίσουν «απόλυτα ατυχή έκφραση», ενώ το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, υποψήφιος του οποίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ο Μάρτιν Σουλτς, ζήτησε από όλους τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) «να καταδικάσουν τα αναξιοπρεπή σχόλια» του Μπερλουσκόνι και να διαγράψουν το κόμμα της Φόρτσα Ιταλία από τα μέλη του ΕΛΚ.

«Τα λόγια αυτά του Μπερλουσκόνι αποτελούν ύβρη για όλο των γερμανικό λαό και όχι μόνον για τον Σουλτς», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στάνισεβ.