X

144.000 ευρώ για την επιστολή επιβάτη του Τιτανικού

Η επιστολή, που γράφτηκε την ημέρα του ναυαγίου του Τιτανικού, πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο.

Ant1news

Μια επιστολή γραμμένη στο κρουαζιερόπλοιο «Τιτανικός», την ημέρα του ναυαγίου του, η μοναδική γνωστή μέχρι σήμερα, πωλήθηκε έναντι του ποσού των 144.000 ευρώ σε δημοπρασία στο Λονδίνο

Η επιστολή και ο φάκελός της, που είχαν αποκτηθεί πριν από περίπου 20 χρόνια από έναν συλλέκτη, βρίσκονταν μέχρι τότε στα χέρια της εταιρείας Henry Aldridge & Son.

«Η σημασία αυτής της επιστολής είναι μεγάλη. Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, είναι η μόνη που γράφτηκε εκείνη τη μοιραία ημέρα», υπογράμμισε ο Άντριου Όλντριτζ, αρμόδιος για τα κειμήλια του Τιτανικού στην Henry Aldridge & Son.

Γραμμένη από την Έσθερ Χαρτ, η οποία επέζησε του ναυαγίου, δεν ταχυδρομήθηκε ποτέ. Η Βρετανίδα επρόκειτο να τη στείλει στη μητέρα της, μετά την επιστροφή του υπερωκεάνιου στο Σαουθάμπτον, στη νότια Αγγλία, τον Απρίλιο του 1912.

Η επιστολή γράφτηκε τη νύχτα της Κυριακής 14 Απριλίου 1912, λίγο πριν προσκρούσει ο Τιτανικός σε παγόβουνο. Ο σύζυγος της Έσθερ Χαρτ, Μπέντζαμιν, περιλαμβάνεται στους περίπου 1.500 ανθρώπους που χάθηκαν στο ναυάγιο.

Η Έσθερ Χαρτ και η κόρη της, η Εύα, διασώθηκαν. Ηλικίας επτά ετών όταν έγινε το ναυάγιο, η Εύα Χαρτ ήταν μέχρι το θάνατό της, το 1996, μια από τις διασημότερες διασωθείσες του Τιτανικού.

Στην επιστολή της, η Έσθερ Χαρτ αφηγείται πως ήταν άρρωστη την προηγουμένη. Γράφει επίσης πως το επόμενο βράδυ επρόκειτο να τραγουδήσει μαζί με την κόρη της σε εκδήλωση που θα γινόταν στο πλοίο.