X

Μετανάστης προσπάθησε να διασχίσει τη Μάγχη με σχεδία

Με σανίδες, ένα πόδι τραπεζιού για κατάρτι κι ένα σεντόνι για πανί έφτιαξε ο 23χρονος Αφγανός τη σχεδία με την οποία ξεκίνησε να διασχίσει τα στενά της Μάγχης.

Ant1news

Ο παράτολμος μετανάστης εντοπίστηκε από διερχόμενο πλοίο, του οποίου οι επιβάτες ειδοποίησαν τις αρχές και ναυαγοσώστες έσπευσαν στο σημείο και τον περισυνέλλεξαν.

Λόγω των ισχυρών ρευμάτων που υπάρχουν στην περιοχή  «είναι πολύ σπάνιο οι ναυαγοσώστες να επεμβαίνουν στη θάλασσα για να διασώσουν μετανάστες», δήλωσε ο επικεφαλής του Ναυαγοσωστικού Σώματος, Μπερνάρ Μπαρόν, κάνοντας σαφή και το λόγο που είναι αδύνατον για τους μετανάστες να διασχίσουν το σημείο μόνοι τους.

Ο 23χρονος μεταφέρθηκε σε λιμάνι του Καλαΐ, σε κατάσταση υποθερμίας και δήλωσε αρχικά «απογοητευμένος» αλλά λίγο αργότερα «χαρούμενος».

Ο νεαρός παραδόθηκε στην αστυνομία.

Ο Μπαρόν δήλωσε ότι ο άνδρας δεν είχε καμία ελπίδα να καταφέρει να διασχίσει τη Μάγχη με αυτοσχέδια σχεδία, είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι αδύνατον να συμβεί ακόμα και «με σκάφος με κουπιά». Εκτός των ρευμάτων που υπάρχουν στην περιοχή, η διέλευση μεγάλων πλοίων αποτελεί επιπλέον κίνδυνο να παρασυρθεί κάποιο μικρότερο ή και να συγκρουστεί μαζί τους.

Παρά την επικινδυνότητα, σύμφωνα με τη νομαρχία της περιοχής κάθε χρόνο σχεδόν 400 μετανάστες προσπαθούν να περάσουν τη Μάγχη, με προορισμό τη Βρετανία. Ο ίδιος αριθμός, σύμφωνα με εκτιμήσεις των οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φτάνει τους 650.