X

Εν ψυχρώ δολοφονία πολιτικού στην Ισπανία

Νεκρή από σφαίρες δύο γυναικών έπεσε η Ιζαμπέλ Καράσκο, περιφερειακή επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στην Ισπανία.

Ant1news

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ισπανία η δολοφονία στελέχους του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος στην πόλη Λεόν.

Η 59χρονη Ιζαμπέλ Καράσκο, περιφερειακή επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στη Λεόν, έπεσε νεκρή από τα πυρά αγνώστων ενώ κατευθυνόταν πεζή στα γραφεία της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία έχει συλλάβει μία μητέρα με την κόρη της, οι οποίες φέρονται να είναι οι δράστες της επίθεσης.

Η εφημερίδα El Mundo αναφέρει πως μάνα και κόρη είχαν απολυθεί πρόσφατα από τις δουλειές τους. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας δήλωσε πως η δολοφονία δε φαίνεται να έχει πολιτικά κίνητρα και μοιάζει περισσότερο με «πράξη εκδίκησης». «Με τα δεδομένα που προκύπτουν, όλα δείχνουν πως πρόκειται για μία πράξη εκδίκησης, που δεν έχει σχέση με το αξίωμα του θύματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ματαίωσε τις προγραμματισμένες δραστρηριότητες του, προκειμένου να ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών της αστυνομίας.

Σε ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος εκφράζεται «η πιο βαθιά θλίψη του» και ανακοινώνεται η ακύρωση «όλων των εκδηλώσεων» που ήταν προγραμματισμένες.  Σε μια ανακοίνωσή του στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το PP ανέφερε: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τη δολοφονία (. . .) της Ισαβέλ Καράθκο».

Τη δολοφονία της 59χρονης πολιτικού καταδίκασαν όλα τα κόμματα στην Ισπανία.