X

Αηδίασε η Αν Σενκλέρ με την ταινία για τον Στρος Καν

Οξεία κριτική της πρώην συζύγου του Στρος Καν για την κινηματογραφική μεταφορά του σκανδάλου στο Sofitel.

Ant1news


Αηδιασμένη δηλώνει η δημοσιογράφος Αν Σενκλέρ,  πρώην σύζυγος του Ντομινίκ Στρος-Καν, για την ταινία "Welcome to New York" του Αμπέλ Φεράρα, που αναφέρεται στην υπόθεση του Sofitel. Διευκρινίζει, πάντως, ότι δεν θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

"Δεν συνηθίζω από τις στήλες αυτές να κοινοποιώ τα προσωπικά μου συναισθήματα. Ομως, καθώς η προσωπικότητα της Σιμόν στην ταινία "Welcome to New York"  υποτίθεται ενσαρκώνει εμένα, θέλω απλώς να εκφράσω εδώ την αηδία μου... Δεν θα κάνω τη χάρη στους κ.κ. Φεράρα και Μάραβαλ (συμπαραγωγός) να προσφύγω στη δικαιοσύνη... Δεν προσφεύγω κατά της βρωμιάς, την φτύνω", γράφει η δημοσιογράφος στη γαλλική ιστοσελίδα της Huffington Post, την οποία και διευθύνει.

Η ταινία, πάντως, που προβλήθηκε για τους δημοσιογράφους, το  βράδυ του Σαββάτου, στον κινηματογράφο STAR στις Κάννες, παρουσία του πρωταγωνιστή Ζεράρ Ντεπαρντιέ, αποδείχτηκε μέτρια και υποδερμική στην προσέγγισή της, από κινηματογραφικής πλευράς, ενώ από πλευράς θέματος περιορίστηκε στα γνωστά γεγονότα που έχουν  βγει στο φως εδώ και τρία χρόνια.

Όσο για τις σεξουαλικές σκηνές και τα όργια στα οποία παρουσιάζεται να επιδίδεται ο Στρος-Καν, στο πρώτο περίπου δωδεκάλεπτο της ταινίας, είναι δοσμένα με τρόπο που θυμίζει τα χειρότερα και πιο αδέξια πορνό-  με τον Ντεπαρντιέ να μουγγρίζει και να βρυχάται σαν ζώο, ενώ, στις γυμνές σκηνές η τεράστια κοιλιά του προκαλεί γέλιο.

Η ταινία είχε απορριφθεί από το φεστιβάλ των Καννών γιατί, οι λίγες καλές σκηνές, σύμφωνα με τον διευθυντή του φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, δεν ήταν αρκετές για να συμπεριλάβει το φιλμ στο διαγωνιστικό πρόγραμμα.