X

Αυξήθηκε ο απολογισμός των αιματηρών συγκρούσεων στο Ντόνετσκ

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα στο Ντόνετσκ μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών.

Ant1news



Ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε Ουκρανούς στρατιώτες και φιλορώσους αυτονομιστές κοντά στο Ντόνετσκ, αυξήθηκε στους επτά, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για πέντε νεκρούς.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν κοντά στο χωριό Καρλίφκα, βορειοδυτικά του Ντονέτσκ. Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είχε κάνει λόγο αρχικά για πέντε σορούς, τεσσάρων αυτονομιστών και ενός εθελοντή ενός "τάγματος" υποστήριξης του ουκρανικού στρατού, ωστόσο δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν στην συνέχεια άλλα δύο πτώματα, πιθανότατα εθελοντών που πολεμούν τους αυτονομιστές.

Δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο σημείο ήταν διάτρητα από σφαίρες. Την Πέμπτη στο Λουχάνσκ, επίσης προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, και στο Ντονέτσκ σημειώθηκαν οι πιο αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις που είναι πιστές στο Κίεβο και τους φιλορώσους αυτονομιστές, από τότε που ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων, η οποία έχει στόχο να ανακτηθεί ο έλεγχος του ανατολικού τμήματος της χώρας.

Με φόντο τις αιματηρές συγκρούσεις, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε την Παρασκευή ότι η Ουκρανία σπαράσσεται πλέον σε έναν "αληθινό εμφύλιο πόλεμο", ενώ προειδοποίησε για τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Δύση σε βάρος της Μόσχας.