X

Βρετανία: Ικανοποίηση Φάρατζ για την πρωτιά του UKIP

Την έκδηλη ικανοποίησή του για τα υψηλά ποσοστά του ευρωσκεπτικιστικού κόμματός του, του UKIP, στις ευρωεκλογές εξέφρασε ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Ant1news



Ο ηγέτης του UKIP της Βρετανίας, Νάιτζελ Φάρατζ, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το ποσοστό που απέσπασε το Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου στις ευρωεκλογές, που έρχεται πρώτο με περίπου 29%. Ο Φάρατζ σημείωσε ότι το ποσοστό θα βοηθήσει στη μετάβαση της χώρας σε μία νέα πολιτική εποχή και πως στις εθνικές εκλογές το επόμενο έτος θα έχει στόχο τις περιθωριακές εκλογικές περιφέρειες.

«Ο λαϊκός στρατός του UKIP μίλησε (…) και έδωσε το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα που έχει εμφανιστεί στην πολιτική της χώρας τα τελευταία 100 χρόνια», επισήμανε ο Φάρατζ μετά την επανεκλογή του στο ευρωκοινοβούλιο.

Σε δηλώσεις του από την πόλη-λιμάνι της Αγγλίας, το Σαουθάμπτον, ο Νάιτζελ Φάρατζ ανέφερε ότι «επιτέλους έγινε κατανοητό ότι ως μέλη αυτής της (Ευρωπαϊκής) Ένωσης δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε την ίδια μας τη χώρα και κυρίως δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα σύνορά μας».

«Και σας υπόσχομαι ένα πράγμα: δεν έχουμε πει την τελευταία λέξη. Μπορούμε να διαμορφώσουμε ισορροπία δυνάμεων με λιγότερες έδρες από αυτές που πήραν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες την τελευταία φορά», πρόσθεσε ο Φάρατζ στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, εταίρο στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Το UKIP συγκεντρώνει έως τώρα ποσοστό περίπου 29%, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό, και καταλαμβάνει 18 έδρες, μπροστά από τους Συντηρητικούς, που εξασφαλίζουν 13 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού φαίνεται να λαμβάνουν το 23,9% των ψήφων. Οι Εργατικοί περιορίζονται επίσης σε 13 έδρες, καθώς συγκεντρώνουν περίπου το 23,8% των ψήφων.