X

Κατάρριψη ελικοπτέρου του ουκρανικού στρατού με 14 νεκρούς

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη όταν οι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέρριψαν ένα ελικόπτερο του ουκρανικού στρατού γύρω από το Σλαβιάνσκ.

Ant1news



Αυξάνεται ημέρα με την ημέρα ο απολογισμός των νεκρών των δύο αντίπαλων πλευρών στην Ουκρανία. Οι δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία κατέρριψαν την Πέμπτη ελικόπτερο του ουκρανικού στρατού κοντά στο Σλαβιάνσκ, προκαλώντας το θάνατο 14 στρατιωτών, όπως ανακοίνωσε ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ.

Όπως γνωστοποιήθηκε από τον Τουρτσίνοφ, μεταξύ των 14 θυμάτων περιλαμβάνεται ένας στρατηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Στο Youtube αναρτήθηκε πριν από λίγο ένα ερασιτεχνικό βίντεο, το οποίο φέρεται να δείχνει την κατάρριψη του ελικοπτέρου από τους φιλορώσους.



Νωρίτερα, ο φιλορώσος αυτονομιστής δήμαρχος της πόλης Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένοπλοι αυτονομιστές έχουν συλλάβει τους τέσσερις παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, με τους οποίους ο οργανισμός έχει χάσει επαφή από την Τρίτη.