X

Βλέπουν πιθανή συμμαχία του Γκρίλο με τον Φάρατζ

Συμμαχία με τον Νάιτζελ Φάρατζ φέρεται να ετοιμάζει ο Μπέπε Γκρίλο, όμως στελέχη του Κινήματος Πέντε Αστέρων εκφράζουν αντιδράσεις σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ant1news



Η είδηση της συνάντησης του ευρωσκεπτικιστή αρχηγού του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ, με τον επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) Μπέπε Γκρίλο, την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, βρίσκεται στο επίκεντρο του ιταλικού Τύπου.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ο Μπέμπε Γκρίλο φαίνεται ότι θέλει να προωθήσει μια συμφωνία με τον Νάιτζελ Φάρατζ, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ωστόσο, μέλη του Κινήματος και βουλευτές του δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία.

Σε ρεπορτάζ της η δημόσια τηλεόραση RAI σημειώνει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι βουλευτές και γερουσιαστές του M5S έχουν διαφορετική  άποψη από εκείνη του Γκρίλο και θα προτιμούσαν να επιλεγεί, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μια συμμαχία με την ομάδα των οικολόγων». «Η συμφωνία αυτή δεν μου αρέσει, δεν με εκφράζει  και δεν νομίζω ότι είμαι και ο μόνος, κάθε άλλο», είπε από πλευράς του ο βουλευτής Τομάζο Κουρό. 

Επιπλέον, αναλυτές επισημαίνουν ότι για να καταφέρει να αποδείξει ότι μετά το «πλήγμα» τον ευρωεκλογών δεν εξαντλήθηκε η όλη δυναμική του Κινήματος, ο Γκρίλο κινδυνεύει να αποπροσανατολίσει πολλούς ψηφοφόρους του. Υπάρχει ενδεχόμενο να χάσει τον «απολιτικό» χαρακτήρα που πρόβαλε ως τώρα. «Δεν υπέγραψα καμία οριστική συμφωνία. Προς το παρόν πρόκειται μόνον για διερευνητικές επαφές»,  δήλωσε σχετικά στους δημοσιογράφους ο Μπέπε Γκρίλο, μόλις προσγειώθηκε στο Μιλάνο, από τις Βρυξέλλες.