X

Σκωτία: Εκστρατεία εν όψει δημοψηφίσματος

Σχηματίζοντας τη λέξη «ναι», πολλοί Σκωτσέζοι συμμετέχουν στην εκστρατεία που ξεκίνησε εν όψει του δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ant1news

Λίγους μήνες πριν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Σκωτσέζοι «έπιασαν» δουλειά και βγήκαν στους δρόμους για να προωθήσουν την εκστρατεία τους.

Στις 18 Σεπτεμβρίου οι Σκωτσέζοι θα κληθούν στις κάλπες για να απαντήσουν στο ερώτημα «Πρέπει η Σκωτία να γίνει ανεξάρτητη χώρα;» Έτσι κάποιοι πολίτες βγήκαν από τώρα στους δρόμους κι έκαναν πορεία κρατώντας πλακάτ με τη λέξη «Ναι» φανερώνοντας τις προθέσεις τους.

Ο επικεφαλής της εκστρατείας για την ανεξαρτησία της Σκωτίας Μπλερ Τζένκινς, δήλωσε μάλιστα πως η ενέργεια και οι ιδέες είναι στην πλευρά του ναι.

Με το σύνθημα καλύτερα μαζί οι Σκωτσέζοι που είναι υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο κάνουν τη δική τους εκστρατεία. «Πιστεύω ότι είμαστε οι μόνοι που δίνουμε στην Σκωτία τα καλύτερα κομμάτια και των δύο κόσμων και για αυτό θεωρώ ότι θα νικήσουμε» δήλωσε ο Μπλερ ΜακΝτούγκαλ διευθυντής της εκστρατείας για την παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο.