X

Μέρκελ: Η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Έμμεση απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ant1news

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε χθες ότι ενδιαφέρεται για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απείλησε με αποχώρηση της χώρας του αν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Μια Βρετανία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή όχι, αυτό δεν με αφήνει αδιάφορη» δήλωσε η Μέρκελ υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να υπάρξει διάλογος με το Λονδίνο στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ηγέτη της Γεωργίας Ηρακλή Γκαριμπασβίλι.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ είχε τονίσει νωρίτερα ότι η Βρετανία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ούτε η Άγκελα Μέρκελ, ούτε η κυβέρνησή της είναι «αδιάφοροι» ως προς αυτό. «Η Βρετανία κερδίζει πολλά από την ΕΕ, αλλά έχει επίσης πολλά να προσφέρει στην Ευρώπη» επισήμανε ο Ζάιμπερτ

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Κάμερον απείλησε τους ευρωπαίους εταίρους του ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ, αν αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Γιούνκερ.