X

Αντάρτες κατέρριψαν ουκρανικό αεροσκάφος

Φιλορώσοι αυτονομιστές κατέρριψαν αεροσκάφος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας πάνω από το Σλαβιάνσκ.

Ant1news

Ένα αεροσκάφος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας κατερρίφθη από φιλορώσους αυτονομιστές κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ. Οι αντάρτες έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα ένα ερασιτεχνικό βίντεο-ντοκουμέντο, στο οποίο διακρίνεται το αεροσκάφος να εκρήγνυται λίγο πριν πέσει στο έδαφος.

Σε επίθεση που εξαπέλυσαν αποσχιστές στην ίδια πόλη, προπύργιο των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίσθηκαν άλλοι δύο άνθρωποι.

Οι αντάρτες «έριξαν όλμους από μια εκκλησία εναντίον ενός σημείου ελέγχου των ουκρανικών δυνάμεων», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Σεργκέι Γιαρόβι σε ανακοίνωσή του.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν από τις 13 Απριλίου μια στρατιωτική επιχείρηση για να αντιμετωπίσουν τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Μέχρι στιγμής περίπου 200 άνθρωποι -στρατιώτες, αντάρτες και πολίτες- έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο διορισμένος από το Κίεβο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Ντονέτσκ Σεργκέι Ταρούτα εκτίμησε σήμερα ότι η «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση «δεν έχει επιτύχει τους στόχους της». «Οι ουκρανοί στρατιώτες είναι πλέον αντιμέτωποι με επαγγελματίες που έχουν έρθει από πολλές περιοχές, περιλαμβανομένης της Τσετσενίας και τη Νότιας Οσετίας (της φιλορωσικής, αυτονομιστικής δημοκρατίας της Γεωργίας)», σημείωσε ο Ταρούτα.

Παράλληλα ο ίδιος δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του διεξάγουν διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση «περισσότερων από 200 ομήρων» που κρατούν οι αυτονομιστές. «Διεξάγουμε διαπραγματεύσεις για να επιτύχουμε την απελευθέρωση των ομήρων. Οι αντάρτες κρατούν σήμερα περισσότερους από 200 ανθρώπους, πολίτες διάφορων χωρών», διευκρίνισε.

Δείτε το ερασιτεχνικό βίντεο-ντοκουμέντο της κατάρριψης του ουκρανικού αεροσκάφους: