X

Αχτίδα φωτός στην ουκρανική κρίση

Ικανοποιημένος βγήκε ο Πούτιν από τη συνάντηση με τον Ποροσένκο.

Ant1news


«Σωστή στο σύνολό της» έκρινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την προσέγγιση του Πέτρο Ποροσένκο για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας στη Γαλλία.

«Η προσέγγιση μου φάνηκε σωστή στο σύνολό της, με ικανοποίησε» δήλωσε ο Πούτιν. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι το Κίεβο πρέπει να τερματίσει την «τιμωρητική» στρατιωτική επιχείρηση στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Ταυτοχρόνως, προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα απαντήσει υιοθετώντας μέτρα που θα προστατέψουν την οικονομία της εάν το Κίεβο υπογράψει  εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Ουκρανία πρέπει να αποδείξει την καλή της πρόθεση. Η κατασταλτική επιχείρηση πρέπει να τερματιστεί» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους και σημείωσε ότι Μόσχα και Κίεβο βρίσκονται «κοντά σε οριστική συμφωνία» για τις παραδόσεις του φυσικού αερίου, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε με τον Ποροσένκο. 

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε, εξάλλου, «θετικές» τις συνομιλίες με τους συναδέλφους του από τις χώρες της Δύσης για το θέμα της Ουκρανίας. 

«Μου φαίνεται πως η ανταλλαγή απόψεων είναι πολύ θετική» επισήμανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τη Γαλλία στη ρωσική τηλεόραση, αναφερόμενος στις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Με τον Μπαράκ Ομπάμα «συζητήσαμε δύο φορές, με τρόπο αρκετά ουσιαστικό κατά τη γνώμη μου» προσέθεσε ο Πούτιν.