X

Διέσωσαν 1.000 μετανάστες στα ανοικτά της Λαμπεντούζα

Μέσα σε ένα 24ωρο η ιταλική ακτοφυλακή περισυνέλεξε εκατοντάδες λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε τρία σκάφη με προορισμό τη γειτονική χώρα.

Ant1news

Η ιταλική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως από το βράδυ της Παρασκευής έχει διασώσει περισσότερους από 1.000 μετανάστες στο Στενό της Σικελίας, στα ανοικτά του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε απόσταση περίπου 40 ναυτικών μιλίων από το μικρό νησί, που είναι το πλησιέστερο στα παράλια της Λιβύης. Οι επιβαίνοντες σε τρία σκάφη, τα οποία μετέφεραν αντιστοίχως 94, 580 και 400 παράνομους μετανάστες, διασώθηκαν από σκάφη της Ακτοφυλακής.

Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό είχε ανακοινώσει εξάλλου την Παρασκευή πως διέσωσε μέσα σε 24 ώρες περίπου 2.500 μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούσαν τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου με 17 σκάφη, καθώς ο αριθμός τους αυξάνεται με την καλοκαιρία.

Οι μετανάστες που κατευθύνονται προς την Ιταλία, αποπλέουν συνήθως από τη Λιβύη και προέρχονται οι περισσότεροι από φτωχές χώρες της υποσαχάρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.