X

Με… «βασιλικό» άρωμα τα βραβεία μόδας της Ισπανίας

Η πριγκίπισσα Λετίθια, λίγο πριν... ανέβει στον βασιλικό θρόνο, πήγε στα βραβεία μόδας της Ισπανίας.

Ant1news

Στην πρώτη διοργάνωση των ισπανικών βραβείων μόδας παρευρέθηκε η πριγκίπισσα  της Ισπανίας Λετίθια την περασμένη Παρασκευή, στο μουσείo Reina Sofia στην Μαδρίτη.

Η πριγκίπισσα της Ισπανίας, η οποία θα γίνει βασίλισσα μόλις ο σύζυγός της πρίγκιπας Φελίπε ανέβει στον θρόνο, απένειμε ένα βραβείο στον σχεδιαστή Αντόλφο Ντομίνγκεζ για την καριέρα του και την συνεισφορά του στην ισπανική βιομηχανία της μόδας.

Η πριγκίπισσα Λετίθια είπε ότι η δουλειά της βιομηχανίας της μόδας βοήθησε το προφίλ της Ισπανίας στο εξωτερικό.

«Θέλω ειδικά να αναγνωρίσω την δουλειά και την προσπάθεια (των σχεδιαστών), γιατί είναι μεγάλης σημασίας για την ισπανική «ετικέτα», όπως για κάθε βιομηχανία, αλλά η σχεδίαση είναι πολύ σημαντική για αυτή», είπε μεταξύ άλλων η Λετίθια.    

Ο 46χρονος πρίγκιπας διάδοχος Φελίπε αναμένεται ότι θα ορκιστεί βασιλιάς μέσα στις επόμενες ημέρες - πιθανόν στις 19 Ιουνίου- ενώπιον των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου. Προηγουμένως η Βουλή και μετά η Γερουσία θα ψηφίσουν ένα νόμο που θα επιτρέπει την παραίτηση του Χουάν Κάρλος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για την έκβαση της ψηφοφορίας αυτής, καθώς τα κόμματα που υποστηρίζουν τη μοναρχία, κυρίως το δεξιό Λαϊκό Κόμμα, που κυβερνά την Ισπανία, και το σοσιαλιστικό κόμμα, πρώτη δύναμη της αντιπολίτευσης, συγκεντρώνουν άνω του 80% των εδρών στο κοινοβούλιο που αναδείχθηκε από τις εκλογές του 2011.

Πάντως, η πλειοψηφία των Ισπανών επιθυμεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το μέλλον της ισπανικής μοναρχίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα "Ελ Παΐς", σχεδόν μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του βασιλιά Χουάν Κάρλος από το θρόνο.

Το 62% των ερωτηθέντων πιστεύει πως θα πρέπει να οργανωθεί "κάποια στιγμή" ένα δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι πολίτες αν η Ισπανία πρέπει να παραμείνει μια μοναρχία ή να ξαναγίνει δημοκρατία, σύμφωνα με την έρευνα αυτή του ινστιτούτου Metroscopia, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα στις ημέρες που ακολούθησαν την ανακοίνωση της παραίτησης.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, στις 2 Ιουνίου, δεκάδες χιλιάδες αντίπαλοι της μοναρχίας διαδήλωσαν παντού στην Ισπανία ζητώντας να διεξαχθεί δημοψήφισμα και να εγκαθιδρυθεί μια τρίτη δημοκρατία.

Χθες, Σάββατο, νέες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με το σύνθημα "Η Ισπανία, αύριο, θα είναι δημοκρατική".