X

Ενδοοικογενειακή κόντρα στην γαλλική ακροδεξιά μεταξύ των Λεπέν

Με ανοιχτή επιστολή προς την κόρη του ο Ζαν Μαρί Λεπέν ζητά "να αποκατασταθεί η αδικαιολόγητη ζημιά σε βάρος του".

Ant1news

Πυρά εναντίον της κόρης του εξαπολύει ο Ζαν Μαρί Λεπέν λέγοντας ότι και η ίδια έχει κατηγορηθεί για φιλοναζισμό και φασιστικές επιθέσεις.

Ο επίτιμος πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου με ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσε προς «την πρόεδρο του κόμματος» την κόρη του δηλαδή, Μαρίν Λεπέν, ζητεί να «αποκατασταθεί η αδικαιολόγητη ζημιά σε βάρος του», με το κλείσιμο του blog του από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.

Η κόντρα μεταξύ πατέρα και κόρης ξέσπασε μετά την αντισημιτική φράση του Λεπέν «θα τους κάνουμε όλους μία φουρνιά την επόμενη φορά», θέλοντας να σχολιάσει μια δήλωση του τραγουδιστή Πατρίκ Μπριέλ, ο οποίος είναι Εβραίος και επικριτής του Εθνικού Μετώπου.

Μετά από αυτό το blog του Λεπέν «κόπηκε» από το site του Εθνικού Μετώπου, ενώ ο Λουί Αλιό, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και σύντροφος της Μαρίν Λεπέν, δήλωσε πως αν ο Λεπέν «χρησιμοποίησε πράγματι τον όρο φουρνιά, πρόκειται για άλλη μια κακή φράση. Είναι βλακώδες πολιτικά και θλιβερό».

Ο Ζαν Μαρί Λεπέν ζητά να αποκατασταθεί το όνομά του και χαρακτηρίζει αδικία αυτό που έγινε σε βάρος του, τονίζοντας ότι δεν σωπαίνει, καθώς κάτι τέτοιο θα τον καθιστούσε «ένοχο». Καταδικάζει την «προληπτική λογοκρισία» που, όπως λέει «αρμόζει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα».