X

Το Βρετανικό Μουσείο εκθέτει τα ελληνικά μάρμαρα στην Αυστραλία

Σε έκθεση με θέμα το ανθρώπινο σώμα στην αρχαία Ελλάδα, που πραγματοποιείται στην Αυστραλία θα ταξιδέψουν τα εκθέματα από την Ελλάδα, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή του Βρετανικού Μουσείου.

Ant1news

Για ένα τρίμηνο και, συγκεκριμένα, από τις 2 Αυγούστου μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2014, το Μουσείο Bendigo στην πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας, σε συνεργασία με το ξακουστό Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, που φιλοξενεί -εκτός των άλλων- και τα Μάρμαρα που αφαίρεσε ο λορδος Έλγιν από τον Παρθενώνα, θα παρουσιάσει μια έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων.

Πρόκειται για αμφορείς, αγάλματα και άλλα είδη τέχνης της Κλασικής Ελλάδας.

Η έκθεση που φέρει τον τίτλο «Το κάλλος του ανθρώπινου σώματος στην αρχαία Ελλάδα», θα φιλοξενήσει δεκάδες σπάνια κομμάτια που σημαίνει ότι οι φίλοι της τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και ορισμένα σπάνια εκθέματα.

Όπως τονίζεται και στη σχετική ανακοίνωση του Μουσείου, οι αρχαίοι Έλληνες και, ιδιαίτερα, οι γλύπτες ήταν οι πρώτοι καλλιτέχνες σε ολόκληρο τον κόσμο που έδωσαν έμφαση στο σωματικό κάλλος, αλλάζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την τεχνική που επικρατούσε από τους προϊστορικούς χρόνους.

Με λίγα λόγια, ήταν οι πρώτοι καλλιτέχνες που είδαν το ανθρώπινο σώμα και ως έργο τέχνης, ενώ κάτι παρόμοιο κάνουν ζωγράφοι γλύπτες και φωτογράφοι μέχρι και σήμερα.