X

Αποχωρούν οι αντάρτες από το Σλαβιάνσκ

Διαψεύδουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές. Να υψώσουν την ουκρανική σημαία στην πόλη διέταξε ο Ποροσένκο.

Ant1news

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο διέταξε σήμερα το στρατό να υψώσει την ουκρανική σημαία στο Σλαβιάνσκ, ένα από τα προπύργια των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, μετά τις πληροφορίες για επιτυχίες που κατήγαγαν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία στην ιστοσελίδα της.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ είχε ανακοινώσει ότι μεγάλος αριθμός φιλορώσων αυτονομιστών μαζί με τον αρχηγό τους Ιγκορ Στρελκόφ εγκατέλειπαν την πόλη, ύστερα από συγκρούσεις με τις ουκρανικές δυνάμεις.

Η ιστοσελίδα του ουκρανού προέδρου σημειώνει ότι ο νεοδιορισθείς επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων είχε αναφέρει στον Πέτρο Ποροσένκο πως αυτονομιστές αντάρτες επλήγησαν από πυρά όλμων ενώ προσπαθούσαν να σπάσουν τις γραμμές των κυβερνητικών δυνάμεων. Οι αυτονομιστές έχασαν ένα άρμα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα.

"Ο πρόεδρος έδωσε εντολή για την ανάρτηση της σημαίας της χώρας στο δημαρχείο του Σλαβιάνσκ", ένα από τα σημαντικότερα κτίρια στα οποία είχαν τη βάση τους οι αντάρτες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της προεδρίας.  

Πάντως, φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία διέψευσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες φέρονται να εγκαταλείπουν το προπύργιό τους στο Σλαβιάνσκ και ότι αυτοκινητοπομπή τους με αυτονομιστές και πολεμοφόδια αναχώρησε από το Σλαβιάνσκ για την πόλη Κραματόρσκ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των αυτονομιστών αυτή την εβδομάδα, έπειτα από τη διακοπή εκεχειρίας δέκα ημερών.