X

Βρετανία: Έχασαν έγγραφα για σκάνδαλο παιδεραστίας με πολιτικούς

Περισσότερα από 100 έγγραφα σχετικά με το σκάνδαλο παιδεραστίας που εμπλέκει πολιτικούς χάθηκαν από το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ant1news



Σε επιστολή που δημοσιεύτηκε την Κυριακή τονίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχασε περισσότερα από 100 έγγραφα αναφορικά με το σκάνδαλο παιδεραστίας, στο οποίο εμπλέκονται και πολιτικοί τη δεκαετία του 80’.

Στην επιστολή, που έχει ως παραλήπτη τον βουλευτή των Εργατικών Κιθ Βαζ, σημειώνεται ότι 114 από τα 527 έγγραφα της υπόθεσης καταστράφηκαν ή εξαφανίστηκαν, χωρίς να δίνονται διευκρινίσεις για την απώλεια των εγγράφων.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Daily Telegraph, πάνω από δέκα πρώην ή νυν πολιτικοί είναι ύποπτοι για υποθέσεις παιδεραστίας. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, η αστυνομία ερευνά υποθέσεις που συνδέονται με τέσσερα πρόσωπα, ενώ πρόσθετε ότι άλλοι 20 πολιτικοί και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου ενδέχεται να γνώριζαν για το σκάνδαλο και να το απέκρυψαν. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έδωσε εντολή για τη διενέργεια νέας έρευνας σχετικά με την τύχη του εν λόγω αρχείου για το σκάνδαλο παιδεραστίας. Ωστόσο, δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή δημόσιας ακρόασης σε σχέση με τις κατηγορίες παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης.