X

Μερική αναδίπλωση του Βατικανού για τους «παιδεραστές καρδινάλιους»

Σε αναδίπλωση προχώρησε το Βατικανό μετά το σάλο που ξέσπασε από την παραδοχή του Πάπα Φραγκίσκου ότι το 2% των καθολικών κληρικών είναι παιδεραστές.

Ant1news



Με αφορμή τη συνέντευξη του Πάπα Φραγκίσκου στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, προέβη σε «μερική διάψευση» όσον αφορά στον «διάλογο» του Ποντίφικα με τον ιδρυτή της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, Εουτζένιο Σκάλφαρι. 

Η διάψευση έχει να κάνει με μία σειρά δηλώσεων, που αφορούν την πληγή της παιδεραστίας στην Εκκλησία και την ισχύ της μαφίας, οι οποίες δημοσιεύθηκαν σήμερα από την εφημερίδα της Ρώμης.

«Ο πάπας, σε κάποιες περιπτώσεις, δεν πρόφερε ακριβώς τις φράσεις που έχουν δημοσιευθεί εντός εισαγωγικών», διευκρίνισε ο Λομπάρντι, προσθέτοντας ότι αυτό αφορά, κυρίως, την ύπαρξη τυχόν «παιδεραστών καρδιναλίων» και την δυνατότητα «να παρέμβει, ο ποντίφικας, για να λύσει το θέμα της αγαμίας των καθολικών κληρικών». 

Σύμφωνα τα με τα ιταλικά ΜΜΕ, δεν πρόκειται για παραδοσιακή «συνέντευξη», με δεδομένο ότι ο Σκάλφαρι- ένας από τους γνωστότερους ιταλούς δημοσιογράφους- δεν συνηθίζει ποτέ να χρησιμοποιεί μαγνητόφωνο.

«Το άρθρο, στο σύνολό του, περιέχει την ουσία και το πνεύμα της συνομιλίας του πάπα με τον Εουτζένιο Σκάλφαρι, αλλά οι μεμονωμένες φράσεις, με την διατύπωση που έχουν επιλεγεί, δεν μπορούν να αποδοθούν με βεβαιότητα στον ποντίφικα», πρόσθεσε ο Φεντερίκο Λομπάρντι.

Σύμφωνα με την Λα Ρεπούμπλικα, ο Αργεντινός ποντίφικας παραδέχθηκε στη συνέντευξή του ότι το 2% των καθολικών κληρικών είναι παιδεραστές.