X

«Φουντώνει» η διαμάχη Ουκρανίας-Ρωσίας μετά τη κατάρριψη μεταγωγικού ΑΝ-26

Νέο θερμό επεισόδιο ξέσπασε στον ακήρυχτο πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας έπειτα από την κατάρριψη ουκρανικού μεταγωγικού αεροσκάφους.

Ant1news



Ένα πολεμικό αεροσκάφος τύπου Antonov An-26, που ανήκει στον Ουκρανικό στρατό, συνετρίβη φλεγόμενο κοντά στο αεροδρόμιο του Λουγκάνσκ, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες των κυβερνητικών δυνάμεων με τους ρωσόφωνους αυτονομιστές, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει νέα σφοδρή διαμάχη ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα.

Σε ένα βιντεο ντοκουμέντο που ανέβασαν αλυτρωτικοί στο Youtube, ισχυριζόμενοι ότι το κατέρριψαν, το αεροπλάνο φαίνεται να έχει πάρει φθίνουσα κλίση στον αέρα. Στη συνέχεια το βίντεο δείχνει την κομμένη ουρά του αεροσκάφους να έχει πέσει κοντά στην αγροικία, και λίγο πιο πέρα τα συντριμια να βγάζουν καπνό.

Ωστόσο, η ουκρανική προεδρία στην ιστοσελίδα της ισχυρίζεται ότι το μεταγωγικό κατερρίφθη από πύραυλο που εκτοξεύτηκε πιθανώς από ρωσικό έδαφος. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη πληροφόρηση για το αν ο κυβερνήτης και τα μέλη του πληρώματος επέζησαν της συντριβής, ούτε επιβεβαιώνεται, πάντως,  η γνησιότητα του βίντεο από την ουκρανική αεράμυνα.