X

«Σταματήστε τον πόλεμο στη Γάζα» φώναξαν χιλιάδες διαδηλωτές

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε Βρετανία, Ελβετία και Χιλή ζητώντας τον τερματισμό των βομβαρδισμών και την άρση του αποκλεισμού στη Γάζα.

Ant1news

Η διαδήλωση στο Λονδίνο που οργανώθηκε μετά το κάλεσμα επτά ενώσεων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι «Stop the War», Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη ή το Islamic Forum of Europe (Ισλαμικό Φόρουμ της Ευρώπης), ξεκίνησε το μεσημέρι μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια έως την πρεσβεία του Ισραήλ, στη συνοικία του Κένσινγκτον, στα δυτικά της πρωτεύουσας. Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια ή συλλήψεις.

Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη ανακοίνωσε ότι δύο νέες διαδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί για την Τρίτη στις 19:30 ώρα Ελλάδας μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Λονδίνο και το επόμενο Σάββατο στο Γουάιτχολ, τη συνοικία όπου βρίσκονται τα υπουργεία.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό όπου κανείς μπορούσε να διαβάσει τα συνθήματα «Σταματήστε τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα», «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη», «Γάζα, σταματήστε τη σφαγή».

Πορεία έξω από το κτίριο του ΟΗΕ στη Γενεύη, πραγματοποίησαν εκατοντάδες διαδηλωτές, εκφράζοντας την αποδοκιμασία τους προς την απάθεια με την οποία η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει τη συνεχιζόμενη επίθεση των Ισραηλινών τη Λωρίδα της Γάζας.

Μία τεράστια παλαιστινιακή σημαία βγήκε στους δρόμους του Σαντιάγκο στη Χιλή, όπου χιλιάδες άνθρωποι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.