X

Ολάντ: Εργένης συμφέρει περισσότερο τους Γάλλους φορολογούμενους

Τα έξοδα που φέρεται να εξοικονομούνται από το διαζύγιο του Ολάντ δεν είναι καθόλου αμελητέα.

Ant1news

Το σκάνδαλο με την εξωσυζυγική σχέση του Γάλλου προέδρου είχε πριν λίγους μήνες απασχολήσει τον Τύπο, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον των σκανδαλοθηρικών περιοδικών. Τώρα όμως έρχεται να απασχολήσει και σοβαρότερα έντυπα, όπως τους λονδρέζικους Times, σύμφωνα με ρεπορτάζ των οποίων η Γαλλία κέρδισε πίσω τουλάχιστον μισό εκατομμύριο στον προϋπολογισμό της.

Σύμφωνα με τους ελεγκτές των λογαριασμών των Ηλυσίων Πεδίων, που επικαλείται η εφημερίδα, οι Γάλλοι φορολογούμενοι έχουν γλιτώσει σημαντικό ποσό από την αποχώρηση της Βαλερί Τριερβελέρ από το προεδρικό μέγαρο.

Η πρώην Πρώτη κυρία της Γαλλίας είχε ξοδέψει 482.000 ευρώ για φιλανθρωπικό έργο. Σε αυτά τα έξοδα συμπεριλαμβάνονται τα ταξίδια, καθώς και το κόστος πέντε προσωπικών βοηθών της, οι οποίοι αποσύρθηκαν μαζί με αυτήν.

Δεν είναι όμως το μόνο προσωπικό που είχε για ιδία χρήση, αφού φυλάσσονταν από τέσσερις αστυνομικούς, όσο βρισκόταν στο πλευρό του Φρανσουά.

Η διαπίστωση των ελεγκτών είναι ότι τα έξοδα του προϋπολογισμού του Προεδρικού μεγάρου της Γαλλίας έχουν μειωθεί κατά 10% , φτάνοντας στα 93 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς τα έξοδα για διατροφή και ποτά.

Πρόκειται για ποσά που δεν μπορούν να συγκριθούν με τον τέως πρόεδρο Σαρκοζί, αφού οι ελεγκτές δεν είχαν κάνει την ίδια ενέργεια για την κ. Μπρούνι. Αυτό που έχουν να σημειώσουν σχετικά με την Κάρλα Μπρούνι είναι ότι ξόδευε περί τις 80.000 ευρώ μηνιαίως για ιστότοπο που είχε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αυτό που τώρα μένει να διαπιστωθεί είναι πόσα θα ξοδεύει η επόμενη ένοικος των Ηλυσίων,  η Ζουλί Γκαγιέ, που σύμφωνα με δημοσιεύματα θα μετακομίσει εκεί μετά τον επικείμενο γάμο της στο τέλος του καλοκαιριού.