X

Σκάνδαλο ντόπινγκ στο Μπάκιγχαμ

Μέγα σκάνδαλο ντόπινγκ ξέσπασε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ εξαιτίας ενός αλόγου που ανήκει στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ant1news

Σοκ προκαλεί στη Βρετανία η είδηση που «έσκασε» σαν βόμβα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το βασιλικό άλογο βρέθηκε ντοπαρισμένο, καθώς μετά από έλεγχο αποδείχθηκε θετικό σε απαγορευμένη ουσία και μάλιστα με μορφίνη. Πρόκειται για το Estimate, το άλογο που κέρδισε στις ιπποδρομίες του Άσκοτ το 2013 και ήταν δεύτερο στην ίδια κούρσα πέρυσι.

Στο Μπάκιγχαμ- που ανακοίνωσε την είδηση- ήδη ψάχνουν να βρουν τον ένοχο, αν και κάνουν λόγο για κατανάλωση μολυσμένου προϊόντος, που οδήγησε στο θετικό αποτέλεσμα. Το 5 ετών άλογο, Estimate, είναι ένα από τα πέντε άλογα στα οποία ανιχνεύτηκε μορφίνη από τους ελέγχους της ανεξάρτητης αρχής των ιπποδρομιών.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το πάθος της βασίλισσας Ελισάβετ για την ιππασία είναι γνωστό, καθώς απέκτησε το πρώτο της άλογο όταν ήταν τεσσάρων ετών, ένα πόνι, και δύο χρόνια αργότερα είχε αρχίσει ήδη να το ιππεύει. Μάλιστα, στα πρώτα χρόνια της ως μονάρχης είχε εμφανιστεί αρκετές φορές ιππεύοντας σε επίσημες τελετές, ενώ της ανήκουν αρκετά άλογα. Μάλιστα, λέγεται ότι ξεκινά πάντα την ημέρα της διαβάζοντας ενώ παίρνει πρωινό, τη Racing Post μία βρετανική εφημερίδα για ιπποδρομίες.