X

Ροζ σκάνδαλο στο βρετανικό πολεμικό ναυτικό

Στα... αμπάρια στέγαζαν τον "παράνομο" έρωτά τους η κυβερνήτης της φρεγάτας "HMS Portland" κι ένα μέλος του πληρώματος.

Ant1news


Πρωταγωνίστρια του ερωτικού σκανδάλου φέρεται η 42χρονη Σάρα Γουέστ, η κυβερνήτης της φρεγάτας "HMS Portland",  η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελίες αξιωματικού ότι διατηρούσε "ανάρμοστη" σχέση με μέλος του πληρώματος.

Η Σάρα Γουέστ, η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης πολεμικού πλοίου στη Βρετανία, κατηγορείται ότι παραβίασε τον Κώδικα Κοινωνικής Συμπεριφοράς, σύμφωνα με τον οποίο, απαγορεύονται οι ερωτικές σχέσεις με τους υφισταμένους, εάν θέτουν σε κίνδυνο την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Εάν καταδικαστεί  οι πιθανές τιμωρίες περιλαμβάνουν από  επίσημη επίπληξη έως και αποστράτευση.

Τα βρετανικά ΜΜΕ επισημαίνουν, πάντως, ότι το σκάνδαλο δεν θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις εάν ο κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου ήταν άνδρας.

Η 42χρονη γεννήθηκε στο Lincolnshire και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire πριν από την ένταξή της στη ναυτική Σχολή "Britannia Royal Naval College", το Σεπτέμβριο του 1995. Όταν διορίστηκε σε θέση κυβερνήτη πολεμικού πλοίου, τον Μάιο του 2012 περιέγραψε το γεγονός ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας της: "Λαμβάνοντας την εντολή για το "HMS Portland" είναι σίγουρα το πιο υψηλό σημείο στα 16 χρόνια μου στο Βασιλικό Ναυτικό".