X

«Κανείς Ρώσος στρατιώτης δεν επιβαίνει στην οχηματοπομπή στην Ουκρανία»

Διαβεβαιώσεις στις ΗΠΑ ότι κανένας Ρώσος στρατιώτης δεν βρίσκεται στην ρωσική οχηματοπομπή στην ανατολική Ουκρανία έδωσε η Ρωσία.

Ant1news



Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, σε τηλεφωνική επικοινωνία του, την Παρασκευή, με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ διευκρίνισε ότι κανείς Ρώσος στρατιώτης δεν επιβαίνει στην ρωσική οχηματοπομπή, η οποία εστάλη για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Ο Σόιγκου «εγγυήθηκε ότι δεν επιβαίνει ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό στα οχήματα της ανθρωπιστικής οχηματοπομπής και ότι αυτή δεν θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για μια περαιτέρω επέμβαση στην Ουκρανία», υπογράμμισε σχετικά το Πεντάγωνο, τονίζοντας πως ο Χέιγκελ ζήτησε διευκρινίσεις από τον Ρώσο ομόλογό του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν οι δύο άνδρες.

Η επικοινωνία τους σημειώθηκε μετά την ανακοίνωση της Ουκρανίας ότι κατέστρεψε ρωσικά τεθωρακισμένα, που εισήλθαν στο έδαφός της, κάτι που διέψευσε η Μόσχα.

Από πλευράς της, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, απαίτησε σήμερα από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να «τερματίσει την ροή στρατιωτικού υλικού, στρατιωτικών συμβούλων και ενόπλων, που περνά τα σύνορα [της Ρωσικής Ομοσπονδίας] με την Ουκρανία» κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης των δύο ηγετών, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής η καγκελαρία.

«Για να ευνοηθεί η κήρυξη μιας εκεχειρίας, η οποία πρέπει να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν, η καγκελάριος κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κατάστασης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.