X

Λιβερία: Απομόνωσαν τη συνοικία Ουέστ Πόιντ λόγω Έμπολα

Στην απομόνωση μίας συνοικίας προχώρησαν οι λιβανικές αρχές για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού Έμπολα.

Ant1news



Οι αρχές της Λιβερίας προχώρησαν στην επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες σε όλη τη χώρα την Τρίτη, ενώ έθεσαν σε «καραντίνα» (απομόνωση) τη συνοικία Ουέστ Πόιντ, στην οποία ζουν περίπου 75.000 άνθρωποι, προκειμένου να αποφευχθεί μία περαιτέρω εξάπλωση του ιού Έμπολα.

Ένα οργισμένο πλήθος που ήθελε να εξέλθει από τη συνοικία που έχει τεθεί σε απομόνωση, διαλύθηκε σήμερα από την επέμβαση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε  στη χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.



Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι τα επεισόδια ξέσπασαν όταν η αστυνομία απέκλεισε τη συνοικία, χρησιμοποιώντας τραπέζια, καρέκλες και αγκαθωτά συρματοπλέγματα για να στήσει οδοφράγματα. Οι κάτοικοι είπαν ότι δεν είχαν προειδοποιηθεί για τον αποκλεισμό της, ο οποίος τους εμποδίζει να βγουν για να πάνε στις εργασίες τους ή να αγοράσουν τρόφιμα.

«Το ανακαλύψαμε μόλις το πρωί (ότι η συνοικία τέθηκε σε απομόνωση). Βγήκαμε έξω και δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά. Δεν άκουσα από κανέναν αρμόδιο (μια εξήγηση για το) τι έχει γίνει», ανέφερε ένας εκ των κατοίκων, ο 45χρονος Άλφα Μπάρι. «Δεν έχουμε καθόλου τρόφιμα και είμαστε τρομοκρατημένοι», πρόσθεσε.



Ο αποκλεισμός της συνοικίας έγινε από άνδρες της αστυνομίας και του στρατού με βαρύ οπλισμό, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τουλάχιστον ένα παιδί τραυματίστηκε.

Η πρόεδρος Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ έδωσε εντολή για την απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα, καθώς και τον αποκλεισμό της συνοικίας Ουέστ Πόιντ και της Ντόλο Τάουν, στην επαρχία Μαργκίμπι, νότια της πρωτεύουσας, για να ανασχεθεί η εξάπλωση της επιδημίας του Έμπολα.

«Είναι απάνθρωπο αυτό που έκανε αυτή η κυρία. Δεν μπορούν να μας αποκλείουν αιφνιδίως χωρίς να μας προειδοποιούν, πώς θα θρέψουμε τα παιδιά μας», είπε άλλος κάτοικος της συνοικίας.

Πολλοί κάτοικοι κατήγγειλαν σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς οτι οι έμποροι στη συνοικία διπλασίασαν ήδη τις τιμές.