X

Πέρασμα ανεμοστρόβιλων από την Ιταλία και τη Σουηδία

Στη βόρεια Ιταλία επιμένει η κακοκαιρία, με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, ενώ στη Σουηδία εμφανίστηκε ένα τριπλός ανεμοστρόβιλος.

Ant1news



Το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου, που χτύπησε πριν μερικά 24ωρα τη Γένοβα στην Ιταλία, άφησε πίσω του πολλές καταστροφές και στην παραλία του Αρεντζάνο στη ιταλική περιφέρεια Λιγουρία.

Ο ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα ξαπλώστρες, ομπρέλες και σκεπές από καμπίνες και τις «προσγείωσε» ανώμαλα στην αμμουδιά. Κάμερα ασφάλειας κατέγραψε την καταστροφική δύναμη της φύσης, από την οποία ευτυχώς κανένας δεν τραυματίστηκε.

Οι ισχυροί άνεμοι και η δυνατή βροχή είναι μόνιμο φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες στην βόρεια Ιταλία, όπου έχουν προκληθεί πολλές ζημιές από την κακοκαιρία, ενώ την ίδια ώρα στο Νότο το σκηνικό είναι απόλυτα καλοκαιρινό, με ήλιο και υψηλές θερμοκρασία.

Ανεμοστρόβιλος, και μάλιστα... τριπλός, έκανε την εμφάνισή του και στη Σουηδία, όπου οι κάτοικοι, πάντως, είναι συνηθισμένοι στον μουντό καιρό. Τρεις ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν ταυτόχρονα μία ακτή στη νότια Σουηδία και με το κινητό του τηλέφωνο ένας Σουηδός κατέγραψε το ασυνήθιστο φαινόμενο.