X

1.400 παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε πόλη της Αγγλίας

Σοκ προκαλεί η έκθεση-κόλαφος, που έφερε στο φως της δημοσιότητας 1.400 κρούσματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων στο Ρόδεραμ της Βρετανίας.

Ant1news

Τουλάχιστον 1.400 είναι τα παιδιά που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην πόλη Ρόδεραμ της βορειοανατολικής Αγγλίας από το 1997 μέχρι το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Πάγωσαν όλοι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η καθηγήτρια Αλέξις Τζέι, η οποία παρουσίασε τα στοιχεία που συνέλεξε μαζί με συνεργάτες της και μέχρι στιγμής δεν έχουν αμφισβητηθεί από τις τοπικές αρχές, ενώ προκάλεσαν την παραίτηση του επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου, Ρότζερ Στόουν.

«Είναι δύσκολο να περιγράψεις τις αποτροπιαστικές λεπτομέρειες της κακοποίησης των παιδιών. Θύματα ομαδικών βιασμών, εμπορίας λευκής σαρκός, βάναυσης κακοποίησης…», ανέφερε η Αλέξις Τζέι, η οποία είχε συγκεκριμένα περιστατικά να διηγηθεί.

«Κάποια από αυτά τα παιδιά απήχθησαν από τις οικογένειες τους. Τα ξυλοκόπησαν άγρια και τα τρομοκράτησαν, λούζοντας τα με πετρέλαιο και απειλώντας πως θα τα έκαιγαν ζωντανά, εάν δεν ικανοποιούσαν τις αρρωστημένες ορέξεις τους», πρόσθεσε.

Κάτοικοι της πόλης παραδέχονται πως τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων είχαν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας τα τελευταία χρόνια. Επικρατούσε όμως μία ανεξήγητη σιωπή, ενώ ούτε οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν καταφέρει επί σειρά ετών να βάλουν ένα τέλος.

Η συντάκτρια της έκθεσης, Αλέξις Τζέι, κατήγγειλε τις τοπικές αρχές του Ρόδεραμ ότι γνώριζαν όλα αυτά τα χρόνια το σκηνικό της φρίκης, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να το σταματήσουν.

Από την πλευρά της η Αστυνομία του νότιου Γιορκσάιρ – όπου ανήκει το Ρόδεραμ – αρκέστηκε σε μία απολογία στις οικογένειες των θυμάτων. «Οφείλουμε μία ειλικρινή συγγνώμη τόσο στα θύματα όσο και στις οικογένειες τους», δήλωσε ο επικεφαλής Τζέισον Χάρβιν, προσθέτοντας: «Αναγνωρίζουμε και αποδεχόμαστε τα στοιχεία της έκθεσης και εδώ και καιρό έχουμε ξεκινήσει έρευνες για την εξιχνίαση παλιότερων υποθέσεων, ώστε να καταφέρουμε να οδηγήσουμε τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης».