X

Πολωνικό «καψόνι» στον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας

Η Πολωνία αρνήθηκε, αρχικά, να δώσει άδεια στο αεροσκάφος που μετέφερε τον Σεργκέι Σόιγκου να εισέλθει στον εναέριο χώρο της.

Ant1news

Περιπετειώδης εξελίχθηκε η επιστροφή του ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, από τη Μπρατισλάβα στη Μόσχα.

Οι πολωνικές αρνήθηκαν να δώσουν άδεια στο αεροσκάφος που τον μετέφερε και ο πιλότος υποχρεώθηκε να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ελέγχου του εναέριου χώρου της Πολωνίας (PAZP), ο Πάβελ Πάλουτς, διευκρίνισε ότι οι αρχές αρνήθηκαν τη διέλευση του αεροσκάφους επειδή, για άγνωστους λόγους, άλλαξε την κατάστασή του από «πολιτικό αεροσκάφος» σε «στρατιωτικό».

Η κίνηση ερμηνεύτηκε ως «καψόνι» στον ρώσο υπουργό Άμυνας, καθώς η Πολωνία είναι μια από τις χώρες που επικρίνει σφοδρότερα τη Ρωσία για την εμπλοκή της στην ουκρανική κρίση.

Χρειάστηκε τελικά να περάσουν αρκετές ώρες, μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και να αλλάξει η κατάσταση της πτήσης σε «πολιτική», προκειμένου το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Σεργκέι Σόιγκου να λάβει την απαραίτητη άδεια για να εισέλθει στον εναέριο χώρο της Πολωνίας και να φθάσει στον τελικό του προορισμό.