X

Λειτουργεί εκ νέου το Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών

Άνοιξε και πάλι την Κυριακή το Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες, περίπου τέσσερις μήνες μετά την αιματηρή επίθεση από έναν τζιχαντιστή, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

Ant1news



Σε λειτουργία τέθηκε εκ νέου την Κυριακή το Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, το οποίο παρέμενε κλειστό έπειτα από την δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε πριν από περίπου τέσσερις μήνες.

Σε εκδήλωση που πραγμαποιήθηκε στο Μουσείο παρέστη ο Βέλγος πρωθυπουργός, Έλιο ντι Ρούπο, ο οποίος καταδίκασε τον αντισημιτισμό και υποστήριξε ότι είναι δικαίωμα της χώρας του να πολεμήσει εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Όλες οι αντισημιτικές και ρατσιστικές ενέργειες πρέπει να καταδικάζονται έντονα, να διώκονται και να τιμωρούνται» από τη δικαιοσύνη, τόνισε ο Ντι Ρούπο και επανέλαβε το Βέλγιο είναι «έτοιμο να συμβάλει στον συνασπισμό κρατών οι οποίες θα συμμετάσχουν στον αγώνα εναντίον του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους».

Το μουσείο ήταν κλειστό από την 24η Μαΐου, όταν ένας ένοπλος δολοφόνησε ένα ζευγάρι Ισραηλινών, μια Γαλλίδα και έναν Βέλγο στο κτίριο.

Ο μοναδικός ύποπτος για την επίθεση, ο Μεχντί Νεμούς, κατηγορείται για δολοφονίες κατά συρροή και θα παραμείνει προφυλακισμένος για τουλάχιστον άλλους τρεις μήνες, όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ένα βελγικό δικαστήριο.

Ο 29χρονος Νεμούς, ο οποίος έχει διπλή γαλλική και αλγερινή υπηκοότητα, αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι πολέμησε στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία. Ένας Γάλλος δημοσιογράφος ο οποίος είχε απαχθεί και κρατηθεί όμηρος στη Συρία, αναγνώρισε τον Νεμούς ως έναν από τους βασανιστές του.