X

Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Βαλς στη Γαλλία

Ψήφο εμπιστοσύνης στην γαλλική κυβέρνηση έδωσαν 269 βουλευτές.

Ant1news

Με 269 ψήφους υπέρ έναντι 244 κατά και 53 αποχές, έλαβε την Τρίτη ψήφο εμπιστοσύνης η σοσιαλιστική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, γεγονός που προσφέρει μία μικρή πίστωση χρόνου στον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, που βλέπει τα ποσοστά δημοτικότητάς του να «καταποντίζονται» ημέρα με την ημέρα.

«Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, θα σταθώ στο ύψος των περιστάσεων», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μάνουελ Βαλς μετά την ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι οι ψήφοι που έλαβε η σημερινή κυβέρνηση είναι σημαντικά λιγότερες από τις 306 που έλαβε τον Απρίλιο η πρώτη κυβέρνηση του Βαλς. Κι αυτό γιατί 31 «αντάρτες» βουλευτές του κόμματος απείχαν, θέλοντας να εκφράσουν τη διαφωνία τους για την φιλελεύθερη στροφή της πολιτικής της κυβέρνησης.

«Δεν αποτελείτε πια το τείχος προστασίας ενός προέδρου που χάνεται, καθώς έπειτα από 5 μήνες, έχετε όπως και εκείνος φθαρεί, έχετε ξεφτίσει. Έχετε φθαρεί χωρίς να κάνετε τίποτα-αυτός είναι ο άθλος σας», ανέφερε ειρωνικά ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του UMP, Κριστιάν Ζακόμπ, πριν από την ψηφοφορία.