X

Ισχυρές βροχές και χαλάζι στη Φλωρεντία

Ισχυρές βροχές που συνοδεύτηκαν από χαλάζι σημειώθηκαν την Παρασκευή στη Φλωρεντία και προκάλεσαν προβλήματα.

Ant1news



Από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την Παρασκευή τη Φλωρεντία πλημμύρισαν δρόμοι, έπεσαν δέντρα και έγιναν έλεγχοι σε πολλούς πολιτιστικούς χώρους και μνημεία για να διαπιστωθεί αν προκλήθηκαν ζημιές.

Η πινακοθήκη Ουφίτσι έκλεισε προληπτικά, ενώ έγιναν επίσης έλεγχοι και σε άλλα μουσεία της πόλης, σύμφωνα με αξιωματούχους. Νερό εισέρευσε και στο εσωτερικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ζημιές.

Οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες σε αρκετές περιοχές της περιφέρειας της Τοσκάνης, ενώ πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές ζημιές από κλαδιά και κορμούς δέντρων που έπεσαν εξαιτίας των ανέμων.

Στην περιοχή Λατζαρέτο, λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά από την πτώση σοβάδων εξαιτίας του νερού που διαπέρασε την ταράτσα σχολικού συγκροτήματος. 

«Η πόλη ανταποκρίθηκε επαρκώς, αν και δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, τέτοιου είδους χαλαζόπτωση και νεροποντή. Το κυριότερο είναι ότι δεν υπήρξαν αρνητικές επιπτώσεις για τους κατοίκους», δήλωσε ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για τους αγρότες που ζουν σε ακτίνα εκατό χιλιομέτρων γύρω από την πόλη, οι ζημιές είναι τεράστιες και μια πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για ζημία ύψους τουλάχιστον 20 εκατομμύριων ευρώ.