X

Ανοιχτό μικρόφωνο εκθέτει Κάμερον και βασίλισσα Ελισάβετ

Προβλήματα δημιουργεί στον Κάμερον η κατά λάθος δημοσιοποίηση των αντιδράσεων της βασίλισσας Ελισάβετ για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Ant1news

Για μια ακόμα φορά τα ανοιχτά μικρόφωνα επέλεξαν πολιτικούς προκειμένου να τους εκθέσουν. Σειρά είχε σε ρόλο θύματος, αλλά και θύτη ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος σε συνομιλία του με τον πρώην δήμαρχο Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ εξέθεσε τη βασίλισσα Ελισάβετ, δημοσιοποιώντας την αντίδραση της για το δημοψήφισμα στη Σκωτία, σχετικά με την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη διάρκεια της συνόδου για την κλιματική αλλαγή που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε μία ιδιωτική συνομιλία με τον πρώην δήμαρχο της πόλης, χωρίς να αντιληφθεί ότι κάμερα τηλεοπτικού δικτύου τους ακολουθούσε με ανοιχτό μικρόφωνο.

Εκεί λοιπόν εκμυστηρεύτηκε στον συνομιλητή του, ότι η αντίδραση της βασίλισσας όταν την πήρε τηλέφωνο για να της ανακοινώσει το "όχι" των Σκωτσέζων στο δημοψήφισμα, ήταν ενδεικτική της ανακούφισης της και μάλλον ναζιάρικη, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, η βασίλισσα... "γουργούρισε", όπως μια γάτα που απλαμβάνει χάδια!

Όπως ήταν επακόλουθο, προκλήθηκε σάλος μετά από την δημοσιοποίηση του video αφού δεν είναι και το πλέον σύνηθες γεγονός να σχολιάζεται ιδιαιτέρως η αυτού μεγαλειότητά της. Ο εκπρόσωπος τύπου του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι δεν σχολιάζει ιδιωτικές συζητήσεις της βασίλισσας με τον πρωθυπουργό, ενώ η Ντάουνινγκ Στρίτ από την πλευρά της αρνήθηκε με την σειρά της να προβεί σε σχολιασμό, χαρακτηρίζοντας την συζήτηση αυστηρώς ιδιωτική.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο πρωθυπουργός φαίνεται να βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Οι αντιδράσεις ήταν εντονότερες στη Σκωτία όπου η δριμεία κριτική στο πρόσωπο του Κάμερον πήρε την μορφή χιονοστιβάδας.

Μένει λοιπόν να διερευνηθεί αν τα συμπτώματα έλκους- που ισχυρίστηκε στην ίδια συζήτηση ο Κάμερον – ότι του προξένησε το άγχος του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι ηπιότερα αυτών που θα του προκαλέσει σίγουρα η γκάφα του στο αόρατο ανοιχτό μικρόφωνο.