X

Φρένο… στα «λουκέτα του έρωτα»

Στενάζουν οι γέφυρες του Παρισιού υπό το βάρος των αμέτρητων «λουκέτων αγάπης» που έχουν κρεμάσει ερωτευμένα ζευγάρια από όλο τον κόσμο και πλέον τίθεται ζήτημα ασφάλειας.

Ant1news

Η γέφυρα Pont des Arts είναι ένα από τα πιο ρομαντικά σημεία του Παρισιού και εκατοντάδες χιλιάδες ερωτευμένα ζευγάρια την έχουν περπατήσει.

Το θέμα, όμως, είναι πως τα περισσότερα ζευγάρια δεν αντιστέκονται στον πειρασμό να κρεμάσουν ένα λουκέτο με τα ονόματά τους στα κιγκλιδώματα της γέφυρας. Σύμφωνα με το έθιμο, το ζευγάρι δένει ένα λουκέτο πάνω στη σιδεριά της γέφυρας και πετάει το κλειδί στο ποτάμι, ώστε ο έρωτάς τους να μείνει σφραγισμένος για πάντα.

Πρόκειται για μία μόδα που έλαβε τεράστιες διαστάσεις και πλέον απειλεί την ασφάλεια της γέφυρας, που «στενάζει» από το βάρος των αμέτρητων «λουκέτων του έρωτα».

Τμήμα της μεταλλικής γρίλιας κατέρρευσε και οι αρχές το αντικατέστησαν με ένα πλαστικό διάφανο πάνελ, το οποίο βέβαια δεν προσφέρεται για να κρεμάσει κανείς λουκέτο.

Οι αρχές του Παρισιού έχουν ξεκινήσει μία εκστρατεία στα social media κατά των «λουκέτων του έρωτα», τα οποία έχουν προσθέσει ένα μεγάλο βάρος στις γέφυρες της γαλλικής πρωτεύουσας.