X

Δραματική επιχείρηση διάσωσης προσφύγων ανοικτά της Πάφου

Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση περίπου 345 προσφύγων από τη Συρία, που επέβαιναν σε πλοιάριο το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Ant1news

Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε η επιβίβαση των 345 προσφύγων στο κρουαζιερόπλοιο «Salamis Filoxenia», το οποίο έσπευσε σε βοήθεια όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες εξέπεμψε σήμα SOS.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυπριακού Υπουργείου Άμυνας, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) έλαβε σήμα κινδύνου μέσω ασυρμάτου από to μικρό σκάφος, ενώ αυτό οποίο έπλεε περί τα 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάφου.

Στο σκάφος επέβαιναν 293 ενήλικες και 52 παιδιά και στήθηκε μία γιγαντιαία επιχείρηση για την περισυλλογή και διάσωσή τους, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Παράλληλα, το ΚΣΕΔ οργάνωσε άμεσα επιχείρηση, με συμμετοχή πτητικών και πλωτών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραπλεόντων πλοίων. Παράλληλα έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για την υποδοχή, ιατρική περίθαλψη και φιλοξενία τους σε προβλεπόμενο χώρο, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.