X

Συγκρούσεις στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ

Σποραδικές επιδρομές στο αεροδρόμιο εν μέσω της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.

Ant1news


Ολονύκτια ήταν η επίθεση των φιλορώσων ανταρτών το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ, την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας. 

Οι αντάρτες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Αντρέι Λισένκο, επιχείρησαν ανεπιτυχώς, δύο φορές, να εισβάλουν στο αεροδρόμιο εκτοξεύοντας πυραύλους και όλμους.    

Εικόνες από τις καταστροφές στο αεροδρόμιο, αλλά και από κυβερνητικούς στρατιώτες στους τερματικούς σταθμούς, πρόβαλε η Ουκρανική τηλεόραση.

 

Οι σποραδικές επιδρομές των ανταρτών γίνονται εν μέσω της κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, όπου διεξάγονται και συνομιλίες για τη χάραξη ζώνης 19 μιλίων ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές. Κι ενώ η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στις συνομιλίες το Κίεβο ανακοίνωσε ότι ομάδα Ουκρανών συναντήθηκε με 76 Ρώσους αξιωματικούς, βόρεια του Ντόνετσκ, με αντικείμενο συζήτησης την εγκαθίδρυση της ζώνης. 

Η Ρωσία, εξάλλου, δεν αποδέχεται ούτε τις κατηγορίες του Κιέβου και της Δύσης, περί εμπλοκής της στον εξοπλισμό των ανταρτών αλλά και στις συγκρούσεις, κατά τις οποίες έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 3 χιλιάδες άνθρωποι.