X

Έτινγκερ: «Ηλιθιότητα» των σταρ η διαρροή γυμνών φωτογραφιών

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Γερμανού επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ ότι δεν είναι δουλειά του να προστατέψει τους σταρ που «είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να τραβήξουν μια γυμνή φωτογραφία και να την ανεβάσουν online».

Ant1news

Γκάφα ολκής από τον υποψήφιο για τη θέση του ευρωπαίου επιτρόπου για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία Γκίντερ Έτινγκερ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Χωρίς προφανώς να έχει γνώση της υπόθεσης της διαρροής γυμνών φωτογραφιών διασημοτήτων, ο Γκίντερ Έτινγκερ κατά την ακρόασή του, δήλωσε ότι δεν μπορεί να προστατεύσει τους σταρ «που είναι αρκετά ηλίθιοι ώστε να τραβήξουν τον εαυτό τους μια γυμνή φωτογραφία και να την ανεβάσουν στο Διαδίκτυο».

«Αν κάποιος είναι τόσο ηλίθιος ως διάσημος για να πάρει μια γυμνή φωτογραφία του εαυτού του και να την βάλει online, δεν μπορεί να περιμένει από εμάς να τον προστατεύσουμε. Από την ηλιθιότητα μπορεί να προστατέψεις ορισμένους και όχι όλους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Guardian σχολίασε τις δηλώσεις του αναφέροντας ότι ο πρώην επίτροπος Ενέργειας δεν έχει καταλάβει ότι οι πρόσφατες διαρροές γυμνών φωτογραφιών διάσημων ήταν αποτέλεσμα επίθεσης χάκερ και θέτει ερωτήματα για την καταλληλότητά του να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.

Μάλιστα αρκετοί ήταν ευρωβουλευτές που δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για τα λεγόμενα του Έτινγκερ.

«Αποκάλυψε ότι ακόμα δεν έχει καταλάβει το πραγματικό πρόβλημα πίσω από τη διαρροή» σχολίασε ο γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων Γιαν Φίλιπ Άλμπρεχτ. «Πρέπει να απαντηθούν σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια αυτών των συστημάτων και αυτός που πρέπει να κάνει αυτές της ερωτήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό ο επόμενος επίτροπος για την ψηφιακή κοινωνία», πρόσθεσε.

«Η δήλωσή του είναι απίστευτη: ο άνθρωπος που θα πρέπει να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων στο διαδίκτυο ώστε να κάνουν περισσότερες εργασίες online μόλις κατηγόρησε τους ανθρώπους τα προσωπικά δεδομένα των οποίων διαμοιράστηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους» έγραψε στο προσωπικό της blog η ευρωβουλευτής του κόμματος των Πειρατών Γιούλια Ρέντα.