X

Ελικόπτερο διαφυγής ετοίμαζε ο καπετάνιος του Costa Concordia

Η Μολδαβή ερωμένη του καπετάνιου έκανε την αποκάλυψη σε ιταλικό περιοδικό.

Ant1news

Ο Φραντσέσκο Σκετίνο, ο καπετάνιος που έριξε στα βράχια το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia τον Ιανουάριο του 2012, κατέστρωνε σχέδιο διαφυγής με ελικόπτερο, όπως αποκάλυψε η Μολδαβή ερωμένη του, Ντομνίκα Τσεμορτάν.

Η Τσεμορτάν έκανε την αποκάλυψη στο ιταλικό περιοδικό Oggi, αφού προηγουμένως είχε δώσει «προθεσμία 6 ημερών» στον καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου «για να πει την αλήθεια».

Η νεαρή Μολδαβή, η οποία βρισκόταν στη γέφυρα του πλοίου την ώρα που το Costa Concordia προσέκρουσε σε ύφαλο κοντά στο νησί Τζίλιο της Ιταλίας, παραδέχθηκε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Σκετίνο. Η καλλίγραμμη χορεύτρια έχει καταθέσει ότι δείπνησε με τον καπετάνιο εκείνο το βράδυ και στη συνέχεια την προσκάλεσε να ανέβει στη γέφυρα μαζί του… για να θαυμάσει τη θέα.

Σε δηλώσεις της στο περιοδικό Oggi, η Τσεμορτάν αποκαλύπτει πως μετά την πρόσκρουση στον ύφαλο, ο Σκετίνο την πήρε από το χέρι και ανέβηκαν στο κατάστρωμα για να περιμένουν ένα ελικόπτερο που θα τους παραλάμβανε.

Τα πλάνα, όμως, άλλαξαν όταν προκλήθηκαν σκηνές πανικού και αλλοφροσύνης από τους επιβάτες.

Το ναυάγιο του Costa Concordia, που προκάλεσε το θάνατο 32 ανθρώπων, ήταν η χειρότερη ναυτική τραγωδία στη μεταπολεμική ιστορία της Ιταλίας.

Ο καπετάνιος Φραντσέσκο Σκετίνο είναι κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, παραμέληση καθήκοντος και εγκατάλειψη του πλοίου, αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.