X

Τζιχαντιστής μαθητής ετών 14

Αποβλήθηκε από το σχολείο του επειδή ανήρτησε βίντεο στο διαδίκτυο απειλώντας πως θέλει να αποκεφαλίσει Εβραίους.

Ant1news


Το αίμα φαίνεται πως εθίζει. Έφηβοι, όπως ο 14χρονος Ολλανδός Ιλάν Μ.,  παρασύρονται από την προπαγάνδα των τζιχαντιστών, 

Ο 14χρονος μαθητής, που φέρεται πως έχει καταγωγή από τα Βαλκάνια, αποβλήθηκε από το γυμνάσιο Ντε Σπίντελ, στην περιοχή Χενγκέλο επειδή ανήρτησε στο Διαδίκτυο βίντεο υπέρ του Ισλαμικού Κράτους., 

Ο Ιλάν Μ. ακούγεται να λέει: «Γεια, είμαι από το Ισλαμικό Κράτος και θα ήθελα να κόψω κεφάλια Εβραίων».  Το βίντεο βρίθει και προσβλητικών σχολίων κατά των Εβραίων γυναικών, όπως αναφέρει η εφημερίδα De Telegraaf.

Η αστυνομία χαρακτήρισε «άστοχη» την ενέργεια του μαθητή ενώ ο εκπρόσωπος του Γυμνασίου, δήλωσε πως ο 14χρονος πρόκειται να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα με ψυχολόγο, αν και δεν είναι σαφές αν υποφέρει από ψυχική διαταραχή. Όπως είπε, εξάλλου, ο εκπρόσωπος οι αστυνομικοί που είδαν το βίντεο δήλωσαν πως «δεν είναι κάτι σοβαρό».

«Το κύριο ζήτημα είναι πόσο σοβαρά πρέπει να πάρουμε (τις απειλές του)» σχολίασε συμμαθητής του Ιλάν Μ. ενώ ένας άλλος μαθητής είπε πως πολλοί είναι εκείνοι που είδαν το βίντεο και υπάρχει ανησυχία για τη συμπεριφορά του, εξαιτίας του παρελθόντος του. Όπως έγινε γνωστό, ο 14χρονος είχε φέρει στο σχολείο πυροτεχνήματα και ρέπλικα όπλου.

Τουλάχιστον 100 είναι οι Ολλανδοί υπήκοοι που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους. Η ολλανδική κυβέρνηση έχει ενεργό ρόλο στο συνασπισμό για την αντιμετώπιση των εξτρεμιστών, καθώς ανακοίνωσε πως θα στείλει έξι μαχητικά F-16 για να ενισχύσει τον αγώνα κατά του ΙΚ στο Ιράκ.

«Θεωρούμε πως το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί σοβαρή απειλή, όχι μόνο γιατί αποσταθεροποιείται η κατάσταση στην περιοχή, όχι μόνο για τις μειονότητες (μη Μουσουλμάνων) που διανύουν το πιο τρομερό βασανιστήριο, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ολλανδίας, Lodewijk Asscher.