X

Από κόκκινοι... πράσινοι οι ιστορικοί τηλεφωνικοί θάλαμοι του Λονδίνου!

Σπάνε την παράδοση οι Λονδρέζοι. Οι  παραδοσιακοί κόκκινοι θάλαμοι, γίνονται πράσινοι κι εκτος από το χρώμα αλλάζει και η χρηστικότητα τους για τους πολίτες.

Ant1news

Θα περίμενε κανείς ότι σε μια χώρα όπου η παράδοση διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού, ουδείς θα τολμούσε να αγγίξει, πόσο μάλλον να αλλάξει ένα από τα πιο παραδοσιακά χαρακτηριστικά της βρετανικής πρωτεύουσας, τους θρυλικούς κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους!

Κι όμως οι ανάγκες για μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον και πιο χρηστική για τους πολίτες της οδήγησε τους ιθύνοντες της πόλης να προχωρήσουν στην αλλαγή αυτή με την δημιουργία των Solarbox. Έτσι θα ονομάζονται οι νέοι πράσινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι οι οποίοι σταδιακά θα αντικαταστήσουν τους παραδοσιακούς κόκκινους.

Οι πράσινοι θάλαμοι, με την βοήθεια της ηλιακής ενέργειας, θα δίνουν την δυνατότητα στους χρήστες τους να φορτίζουν τις ηλεκτρικές συσκευές τους, από κινητά τηλέφωνα ως τάμπλετ και φωτογραφικές μηχανές.

Την πράσινη πατέντα, τα αποκαλυπτήρια της οποίας έγιναν την Τετάρτη στην Tottenham Court Road, δημιούργησαν δύο απόφοιτοι του LSE, οι Κίρστι Κένι και Χάρολντ Κράστον. Οι δυο τους κέρδισαν σε διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο Δήμος του Λονδίνου τη χρηματοδότηση του Solarbox.

Οι ρυθμοί αντικατάστασης πάντως δεν είναι και τόσο εντυπωσιακοί αφού ο δεύτερος θάλαμος θα εγκατασταθεί στο Λονδίνο τον προσεχή Ιανουάριο. Το μόνο που μένει είναι να σπάσουν κι άλλες παραδόσεις ταμπού για τους Λονδρέζους, αλλά τι θα είναι πλέον το Λονδίνο χωρίς τα διώροφα λεωφορεία του ή τους Βρετανούς να οδηγούν ανάποδα;