X

Ο «Εξολοθρευτής» στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Ant1news

Ακόμα και οι «σκληροί» του κινηματογράφου έχουν οικολογικές ευαισθησίες. Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ συναντήθηκε στο Παρίσι με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι επικεφαλής της R20 Regions of Climate Action, μίας ΜΚΟ για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών θεμάτων μέσω δράσεων των τοπικών κοινοτήτων.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για αρκετή ώρα στο Μέγαρο των Ηλυσίων για το πώς μπορεί να επιτευχθεί μία διεθνής συμφωνία εν όψει της 21ης Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία το 2015, με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων στον κόσμο.

«Είχα μία εξαιρετική συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών, κατά την οποία συζητήσαμε για το περιβάλλον και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί μία διεθνής συμφωνία για τα περιβαλλοντικά θέματα», δήλωσε κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

Σε περίπτωση που βρεθεί η φόρμουλα για την επίτευξη μίας συμφωνίας που θα δεσμεύει όλες τις χώρες, θα είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο.