X

Στόχος τρομοκρατικής επίθεσης ο Τόνι Μπλέρ;

Δύο συλληφθέντες δικάζονται από την βρετανική δικαιοσύνη για παραβάσεις του αντιτρομοκρατικού νόμου. Ένας  εξ αυτών ενδέχεται να σχεδίαζε απόπειρα κατά του Τόνι Μπλερ.

Ant1news

Το ενδεχόμενο, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ,να αποτελούσε στόχο τρομοκρατικού χτυπήματος εξετάζουν οι Βρετανικές αρχές. Σε δίκη που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών λόγω της ευαίσθητης φύσης της υπόθεσης εξετάζεται η περίπτωση ο 26χρονος κατηγορούμενος  Έρολ Ινσεντάλ, να είχε ως στόχο τρομοκρατικής επίθεσης τον Τόνι Μπλερ.

Ο Ινσεντάλ είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο μαζί με τον επίσης κατηγορούμενο Μουνίρ Ραρμούλ Μπουχάτζα, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ομολόγησε ότι στην κατοχή του είχε μια κάρτα μνήμης η οποία είχε οδηγίες για την κατασκευή βόμβας, αλλά ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή του σε τρομοκρατικές υποθέσεις όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Οι τρομοκρατικές ενέργειες για τις οποίες προετοιμάζονταν είχαν στόχους είτε έναν περιορισμένο αριθμό ατόμων είτε ένα σημαντικό άτομο ή επρόκειτο για ευρύτερη επίθεση αδιακρίτως, όπως εκείνη στο Μουμπάι το 2008", δήλωσε ο εισαγγελέας Ρίτσαρντ Γουίταμ ενώπιον των ενόρκων στο κακουργιοδικείο του Λονδίνου.

Ο ίδιος είπε ότι ο Ινσεντάλ συνελήφθη όταν η αστυνομία τον σταμάτησε για τροχαία παράβαση τον Σεπτέμβριο του 2013."Μέσα στο αυτοκίνητο, μία μαύρη Μερτσέντες, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κομμάτι χαρτί με τη διεύθυνση του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ. Λαμβάνοντας υπόψη συνολικά την υπόθεση, μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι έχει αξία", πρόσθεσε ο εισαγγελέας.