X

Τους «έστησε» όλους στο δείπνο ο Πούτιν

Καθυστερημένος έφθασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο δείπνο που παρέθεσε ο ιταλός πρόεδρος στους ηγέτης της συνόδου κορυφής Ασίας-Ευρώπης.

Ant1news

Αφού είχαν καθίσει όλοι στο τραπέζι και ο πρόεδρος της Ιταλίας, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο είχε κάνει την καθιερωμένη πρόποση… μία καρέκλα έμενε άδεια.

Το δείπνο είχε ξεκινήσει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, να εκφωνεί την ομιλία του… την ώρα που ο Ρώσος  πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έκανε την είσοδό του στην αίθουσα και έπαιρνε τη θέση του στο τραπέζι.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έφθασε καθυστερημένα στην Ιταλία από το Βελιγράδι, όπου πραγματοποίησε νωρίτερα σύντομη επίσκεψη. Αυτός στάθηκε άλλωστε ο λόγος για τον οποίο ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ πριν από το δείπνο, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ασίας-Ευρώπης (ASEM) που γίνεται στο Μιλάνο.

Νωρίτερα, πάντως, η καγκελάριος της Γερμανίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και συζήτησε μαζί του τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση.