X

Το πρώτο tweet της Βασίλισσας Ελισάβετ

Το 1976 είχε στείλει μήνυμα και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η 88χρονη μονάρχης.

Ant1news

Η Βασίλισσα της Αγγλίας ανήρτησε σήμερα για πρώτη φορά μήνυμα στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, στο Twitter. Αυτό έγινε με αφορμή τα εγκαίνια ενός εκθεσιακού χώρου του μουσείου Επιστημών του Λονδίνου, τον οποίο εγκαινίασε η ίδια.

«Νιώθω χαρά που εγκαινιάζω την έκθεση σχετικά με την "Εποχή της Πληροφορικής" σήμερα στο @Science Museum (Μουσείο Επιστημών) και ελπίζω ότι το κοινό θα απολαύσει  να την επισκεφθεί» . Αυτό έλεγε το μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία υπόγραψε την ανάρτηση της ως «Ελισάβετ Β.»

Τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης  πάντως, μετέδωσαν  πως το μήνυμα ήταν ήδη έτοιμο κι η Βασίλισσα απλώς πάτησε το εικονίδιο της ένδειξης « αποστολή». Η Ελισάβετ που διανύει πλέον το 88ο έτος της ηλικίας της έστειλε το tweet από τον λογαριασμό @BritishMonarchy, τον οποίο ακολουθούν 727.000 μέλη του ιστότοπου και όπου συχνά αναρτώνται πληροφορίες σχετικές με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Εκεί αναφέρεται πως το μήνυμα εστάλη προσωπικά από την Βασίλισσα και έχει μια φωτογραφία της στην οποία έχει βγάλει το γάντι και αγγίζει την οθόνη του τάμπλετ. Μισή ώρα μετά την ανάρτηση το μήνυμα είχε προωθηθεί πάνω από 3.000 φορές και ήταν πολλοί αυτοί που καλωσόριζαν την Βασίλισσα στο Twitter.

Πάντως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η μονάρχης καινοτομούσε στο διαδίκτυο.  Το 1976 η Ελισάβετ είχε στείλει ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια στρατιωτική βάση που είχε επισκεφθεί όταν οι διαδικτυακές υπηρεσίες βρισκόντουσαν ακόμα στα σπάργανα.