X

Κυριάρχησαν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία

Συνομιλίες για τον σχηματισμό μίας κοινοβουλευτικής συμμαχίας ξεκινάει ο Ποροσένκο μετά τη διαφαινόμενη πανηγυρική νίκη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές.

Ant1news



Μετά την ανακοίνωση των exit-poll στην Ουκρανία, που έδειξαν ότι ο συνασπισμός του Ποροσένκο και οι άλλες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις κυριάρχησαν στις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε την έντονη ικανοποίησή του και γνωστοποίησε ότι από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει συνομιλίες για τον σχηματισμό μιας συμμαχίας στο κοινοβούλιο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Πέτρο Ποροσένκο, ανέφερε ότι τα τελικά επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών αναμένονται σε δέκα ημέρες και ότι το διάστημα αυτό είναι αρκετό προκειμένου να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες που θα αρχίσει από τη Δευτέρα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε επίσης θα διορίσει πρωθυπουργό από τη συμμαχία που σχηματίστηκε μεταξύ των φιλοδυτικών δυνάμεων.

«Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τάχθηκαν υπέρ των πολιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου και επιδιώκουν μια πολιτική λύση στην κατάσταση στο Ντονμπάς (περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας)», ανέφερε νωρίτερα ο Ποροσένκο, σε μία δήλωση που αναρτήθηκε στην προεδρική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τα exit-poll, που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα, ο συνασπισμός του Ποροσένκο εξασφαλίζει ποσοστό 23%, το κόμμα του πρωθυπουργού του, Λαϊκό Μέτωπο, το 21,3% και το επίσης φιλοευρωπαϊκό κόμμα Αυτοάμυνα το 13,2%.