X

Τρεις σέρφερς πνίγηκαν στη Κορνουάλη ελέω καταιγίδας

Μετράει θύματα η Ευρώπη και τα Βαλκάνια από την κακοκαιρία. Τρεις σέρφερς πνίγηκαν στην Κορνουάλη, μία νεκρή στη Βουλγαρία.

Ant1news



Θανάτους και τεράστια προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία που πλήττει μεγάλο τμήμα της Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Στη Βρετανία τρεις σέρφερς έχασαν τη ζωή τους από τα μανιασμένα κύματα στη διάρκεια καταιγίδας στην ακτή της Κορνουάλης. Πρόκειται για μία 42χρονη γυναίκα και δύο άνδρες, ηλικίας 44 και 52 ετών, που έκαναν σερφ μαζί με τέσσερα παιδιά στην ακτή Μόγκαν Πορθ.

Τα θύματα εντόπισε ελικόπτερο του Βασιλικού Ναυτικού, που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό τους, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Πιστεύεται ότι ίσως προσπαθούσαν να σώσουν τα παιδιά, ωστόσο ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν κάποιος από τους νεκρούς ήταν γονέας κάποιου εξ αυτών. Τα τέσσερα παιδιά μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο, αλλά πήραν εξιτήριο χωρίς να έχουν υποστεί κάποιο τραύμα.

Στην ακτή δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες, όπως γνωστοποίησαν οι αρμόδιες αρχές.

Η Βρετανία έχει αρχίσει από νωρίς να δοκιμάζεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως και πολλές ακόμη περιοχές στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια.





Χάος και μία νεκρή στη Βουλγαρία

Τις πληγές της από το χάος που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις και η χιονόπτωση, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μετράει την ίδια ώρα η Βουλγαρία, όπου μία γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Από τους ισχυρούς ανέμους, τις βροχές και τα χιόνια σε πολλά σημεία έκλεισαν οι δρόμοι και προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο bTV, ακόμη και σήμερα το πρωί, περισσότερα από 16.000 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Κλειστό είναι επίσης το λιμάνι του Μπουργκάς εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και η περιοχή παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στην επαρχία του Χάσκοβο, όπου οι ποταμοί ξεχείλισαν, πλημμύρισαν περίπου 60 σπίτια. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη την καταγραφή των ζημιών ώστε να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν ορεινές περιοχές στο Γκάμπροβο, όπου δεκάδες χωριά εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, με το χιόνι να δυσχεραίνει το έργο των συνεργείων που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Στις περιοχές του Γκάμπροβο και του Σέβλιεβο θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία, καθώς οι δρόμοι είναι κλειστοί από το χιόνι.

Στη δυτική Μεσόγειο και τις ευρωπαϊκές ακτές του Ατλαντικού, οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν θυελλώδεις. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την ανώμαλη προσγείωση που πραγματοποίησε ένα αεροπλάνο την περασμένη εβδομάδα στη Μαδέιρα.