X

Επίθεση διαδηλωτή στον Ντέιβιντ Κάμερον

Ένας νεαρός αιφνιδίασε τους άνδρες ασφαλείας και επιτέθηκε στον βρετανό πρωθυπουργό την ώρα που έβγαινε από το δημαρχείο του Λιντς.

Ant1news

Μία στιγμή απροσεξίας των ανδρών της προσωπικής ασφάλειας του Ντέιβιντ Κάμερον, έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Την ώρα που εξερχόταν από το δημαρχιακό μέγαρο του Λιντς, όταν ένας 28χρονος ακτιβιστής όρμησε τρέχοντας κατά πάνω του και απώθησε τον βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος σαστισμένος δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Οι σεκιούριτι έσπευσαν και ακινητοποίησαν τον διαδηλωτή, ενώ φυγάδευσαν τον Ντέιβιντ Κάμερον στη λιμουζίνα του. Για καλή τους τύχη, ο άνδρας δεν ήταν οπλισμένος, ούτε είχε στην κατοχή του κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση το επεισόδιο θα μπορούσε να είχε τραγική κατάληξη.

Η αστυνομία του δυτικού Γιορκσάιρ επιχείρησε να υποβαθμίσει το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το «ατυχές». Ωστόσο πρώην αρχηγοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας έκαναν λόγο για «το σοβαρότερο επεισόδιο παραβίασης των μέτρων ασφαλείας του πρωθυπουργού της Βρετανίας» εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.