X

Γαλλία: Τρομακτικοί… κλόουν κυνηγούν, δέρνουν και ληστεύουν

Η πόλη του Φωτός έχει «πλημμυρίσει» από επιθετικούς παλιάτσους, οι οποίοι σπέρνουν τον τρόμο σε ανυποψίαστους πολίτες, δείχνοντας μια προτίμηση σε παιδιά και εφήβους.

Ant1news

Τον πανικό αντί για το γέλιο σπέρνουν κλόουν-κακοποιοί από τα μέσα Οκτωβρίου σε δεκάδες πόλεις της Γαλλίας.

Από το Άγκντ μέχρι το Μονπελιέ οι επιθετικοί παλιάτσοι είναι οπλισμένοι πολλές φορές με πιστόλια, μαχαίρια και ρόπαλα ληστεύουν και χτυπάνε αλύπητα τους περαστικούς. Στην καλύτερη περίπτωση τους εκφοβίζουν, γελώντας με μανία και καταδιώκοντάς τους, σε ένα αρρωστημένο παιχνίδι που εξαπλώνεται επικίνδυνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αρκετοί γάλλοι πολίτες έχουν καταγγείλει εκφοβισμό και βιαιοπραγίες από τους μυστήριους «κλόουν».

Στην παραθαλάσσια πόλη της νότιας Γαλλίας Άγκντ, περίπου 15 «κλόουν» συνελήφθησαν σε χώρο στάθμευσης λυκείου επειδή, γελώντας υστερικά, κυνηγούσαν όσους περνούσαν από το χώρο, ενώ στη γειτονική Μαρσεγιάν, ένας «κλόουν» συνελήφθη για φθορές σε ένα αυτοκίνητο.

Στο Μονπελιέ, μεταμφιεσμένος άνδρας χτύπησε έναν περαστικό 30 φορές με μία σιδερένια βέργα, ενώ στη συνέχεια του έκλεψε το πορτοφόλι.

Η γαλλική αστυνομία τονίζει ότι «από τα μέσα Οκτωβρίου, με αφορμή ένα βίντεο στο Ίντερνετ, δημιουργήθηκε μια τάση για διατάραξη της κοινής ησυχίας και τάξης». Η «τρέλα με τους κλόουν» θεωρείται ότι άρχισε μέσω ενός βίντεο στο YouTube και ενός επεισοδίου της αμερικανικής σειράς American Horror Story, στο οποίο «πρωταγωνιστεί» δολοφόνος ονόματι «Τουίστι ο Κλόουν». Τα πιο συχνά θύματα, δείχνουν οι στατιστικές, είναι παιδιά και έφηβοι.

Προβλήματα με επιθέσεις «κλόουν» είχαν στο παρελθόν τόσο η Μεγάλη Βρετανία, με 117 περιστατικά το 2013, ενώ και οι ΗΠΑ είχαν προχωρήσει σε συλλήψεις «κλόουν», κυρίως στην Καλιφόρνια.

Στις ΗΠΑ όπως και στη Γαλλία οι επαγγελματίες κλόουν επαναστατούν εναντίον των τρομακτικών «συναδέλφων» τους, καταγγέλλοντας μία νοσηρή μόδα που αμαυρώνει τη φήμη τους. «Οι κακοί κλόουν εισβάλλουν στο ζωτικό χώρο των ανθρώπων για να τους τρομοκρατήσουν> Εγώ προτιμώ να γελάω. Προτιμώ να διασκεδάζω. Αυτό κάνουν οι πραγματικοί κλόουν» δήλωσε σε συνέντευξή του στο “Vulure”  ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης των Κλόουν, Ράντι Κρίστενσεν.